09.12.2015.

"Радионица-рециклаоница" децембар 2015.Након завршених наставних часова у уторак 8.12.2015., окупили су се поново љубитељи креативне радионице "Радионица-рециклаоница" у мојој школи. Уз музику и разне материјале, правили смо честитке, украшавали теглице итд. Хвала дечици и колегиницама Јелени, Оливери, Весни и Јасмини :-) без њих ова радионица не би била успешна. Спремамо се за новогодишњи вашар! Следе сличице.

ДИОРАМА

ДИОРАМА - веома пожељна  активност  на часовима ликовне културе у раду са ђацима млађег школског узраста.
Ближи се Нова година, а снега нигде ни за лек, ђаци IV-3 су зато правили диораме на тему "Нова година у мојој кући" или "Зимска слика", како би бар тако дочарали толико жељене зимске радости.
Користили смо картонске кутије за обућу, боје, колаж папир, украсни папир, перлице, вату, сламу, лепак, маказе,... и урадили ове интересантне макетице које су сасвим сигурно биле претеча позоришту. Следе сличице са процесом израде и коначним изгледом завршених дечијих диорама.


06.12.2015.

O, mladosti


Мишљење о семинару – Тимски рад и планирање = успешна школа

       5. и 6. децембра 2015. године у мојој школи ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Опову се одржао леп и обиман дводневни семинар „Тимски рад и планирање = успешна школа“. Могла бих  да сада о њему детаљно напишем сва своја запажања и закључке али, нећу. Из једноставног разлога што није у реду да  износим своје виђење, када у данашњем демократском друштву свако има право на сопствено. Елем, најбитније од свега је, по мени,  управо завршни, закључни део у којем сам  схватила да је овај семинар  прави подстрек и смерница да идем добрим путем, а који сам самоиницијативно на своју руку давно и започела. Препорука је колегама да свакако пронађу начина да присуствују овом семинару јер харизматична, елоквентна, интелигентна, искусна, непристрасна, разумна, толерантна, самосвесна, упорна, оптимистична, вредна, итд. Нина Беретић и њена сарадница Оливера Илић су „владале“ самоуверено садржајима семинара.