30.12.2015.

Treba biti spreman za doček Nove godine :-) !

Bliži se najluđa noć!!! I ja stvarno, iz godine u godinu ne mogu da se pomirim sa evidentnom činjenicom da OVAJ ŽIVOT PROLAZI brzinom MUNJE! I sve imam osećaj da ništa do sada nisam uradila i da me tek čeka neka obaveza koju moram da ispunim?! Elem, do tada ili bar do momenta kada budem spoznala šta mi se to u podsvesti mota, pokazaću vam slike naše svečane sale uoči NOVE 2016. godine!

SREĆNA VAM NOVA GODINA DRAGI PRIJATELJI!
 Želim vam sve što bih poželela i sebi ALI ISKLJUČIVO pod jednim malim uslovom-da nam se to što poželimo i OSTVARI!

ŽIVELIIII!
"ЦВЕТНИК"Хвала Власти Н. Ценићу, због идеје и реализације посебно лепе идеје. "Цветник" представља збирку дечијих песама написану од НАС ПРОСВЕТАРА!!!!  И као што рече драги колега Власта: "ДЕДА МРАЗ ДОНЕО КЊИГУ ЗАУВЕК ЂАЦИ, ЦВЕТНИК ПЕСНИКА УЧИТЕЉА ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ. Сви песници сабрани у овој књизи станари су исте куће, сви станују под истим кровом – школским. У ЦВЕТНИКУ се налазе песме просветних радника , савремених књижевних стваралаца за децу и младе, оних који ђацима кроз књижевност тумаче свет, а и сами припадају свету књижевности. Васпитавајући и образујући децу, просветари држе кључеве будућности свих нас. Верујемо да овим ЦВЕТНИКОМ чинимо велику похвалу учитељству, поезији учитеља и поезији уопште."  Овим дивним речима све је речено-зар не?
Живео учитељ!

Због деце се пишу књиге.... "ЧИТАЛИЋИ" Даровање је најдивнија ствар!
Лепо је када добијеш поклон
а још лепше некоме нешто дати на - дар! 
Н.КљајићЈединствен је осећај када дарујеш некога поклоном. А још ако је тај дар књига коју си лично изнедрио и у њу уткао фина танана осећања, жеље, снове, надања,...онда све има још већи значај. Деца су моји најдражи читаоци, јер за кога ће друго учитељ писац писати него за своје ђаке а затим и за сву другу децу. До сада сам написала и објавила четири књиге за децу од укупно седам: Збирку песама "Башта-машта" и три дечија романа "Месечев камен", "Лутка" и "Писма Андрији" за коју сам добила 2.награду  "Доситејево перо" ( дечја награда коју додељује жири од више стотина деце, гласањем. Награда за најбољу дечју књигу године се додељује у организацији Библиотеке града Београда, Организације „Пријатељи деце“ Вождовац, Центра за спорт и културу Шумице. На овај начин деца користе право које имају по конвенцији Уједињених нација о правима детета да изразе своје мишљење и суд у име својих вршњака о ономе што је за њих написано).

Хвала ЧИТАЛИЋИМА!
***А ко су Читалићи?  
То је програм развијања вештина Читање и разумевање прочитаног и Писано изражавање.
Више о њима и нашем дружењу  на овој адреси . Хвала Маји Радоман Цветићанин!