"4.Књижевно вече за наду", манифестација која постаје традиција







„4.Књижевно вече за наду“ у Баранди

Манифестација под називом „Књижевно вече за наду“ се успешно одржала по четврти пут у Баранди 4.септембра 2018. године у организацији Наде Кљајић, пред бројном публиком. До сада су на манифестацији учествовали различити гости, песници из целе Србије и Војводине фолклорна КУД-а из Панчева „Абрашевић“ и „ПКБ“ из Падинске Скеле, плесачи из „Беоденса“, Стенд-ап комичари, школски тамбурашки оркестар из Сакула, као и ученица оперског певања  музичке школе из Панчева.
 На овогодишњој културној манифестацији учествовали су вишеструко награђивани и у земљи и у иностранству, гости песници из Суботице: Дијана Ухерек Стевановић, Аранка Киш, Бранка Шанта, гости песници из Јабуке: Милена Бурчул Мркела и Драган Петковић, као и учитељица инструктор оригами технике Милена Гмијовић из Бечеја.
Љубитељи лепе поезије су имали прилике да уживају у ретким, ћудљивим, дубоким, лирским, сатиричним, хумористичним, светлим па и тамним тоновима утканим у сваки слог изговореног стиха. Указана им је посебна прилика да уживају и у  јединственој хаику поезији, као и у искричавим афоризмима.
На самом завршетку уметничке вечери публику је са оригами техником упознала Милена Гмијовић, причајући о својој љубави према овом корисном хобију.
Након  одржане ове вечери, сви учесници и  целокупна публика је пожелела да се поново сличним поводом окупи у истом простору у Баранди, како би се традиција  у подржавању лепе песничке речи наставила даље.
И у локалним новинама Глас Опова   а преузели  Јужни Банат





Дијана Ухерек Стевановић Суботица
Аранка Киш Суботица

Милена Бурчил Мркела Јабука


Драган Петковић Јабука

Милена Гмијовић Бечеј

Бранка Шанта Суботица

Нада Кљајић
                                  Изненађење вечери-Стефана Дретвић ученица трећег разреда









                         Албум са сликама се налази на ФБ страници Славка Јеремића

Коментари