21.05.2018.

„Наша прича“ ЕХО пројекат у ПУ „Бамби“ у Баранди и ИО „Олга Петров“ у Баранди
У организацији Екуменске хуманитарне организације (ЕХО) реализован је пројекат под називом „Наша прича“ у ПУ “Бамби“ и ИО „Олга Петров“ у Баранди, школске 2017/2018.године. Пројекат је био намењен родитељима деце и ђацима предшколске и школске установе.
Циљ овог пројекта је био у неформалном окупљању учесника како би заједно кроз низ вођених активности изградили флексибилнији став према културним различитостима, поштовању и традицији а кроз осмишљавање луткарске преставе са поуком.
Од септембра када је одржана прва у низу радионица па до маја месеца, реализоване су све неопходне активности како би се целокупни пројекат привео успешно крају. 
Сви који су учествовали у реализацији су из овог пројекта изашли задовољни уз ново другачије искуство. А најважније је што су се ученици лепо дружили током радионица и одржавања представа. Представе су се одржале у целој нашој општини Опово; у Опову, Сефкерину, Сакулама и Баранди. 
Представу су реализовали: ђаци , родитељи, васпитачица Гоца, учитељице Оља и Нада на основу пријаве и идеје Лидије :-)

Следе слике:

БАРАНДА

СЕФКЕРИНОПОВО

ОПОВО


САКУЛЕ

РАДИОНИЦА


РАДИОНИЦА

ГОЦА И ОЉА, ЈА САМ ИЗА АПАРАТА :-)
БАРАНДА

ОСЛИКАВАМ СЦЕНОГРАФИЈУ

ОПОВО

СЕФКЕРИН


САКУЛЕ

РАДИОНИЦА

САКУЛЕ

НАША ПРИЧА-ЛОГО

РАДИОНИЦА

ОПОВО

СЕФКЕРИН

САКУЛЕ


Andersen na drugačiji način

Kada se na času srpskog jezika obrađuje dečija lektira "Bajke" H.K Andersena, onda to može i ovako izgledati.
Moji mali đaci II-3 su čitali bajke, a onda smo zajedno napravili plan prepričavanja. Na osnovu tog plana su se đaci podelili u grupe a zatim ilustrovali svaki podnaslov pročitane bajke, na času likovne kulture. Jedini novitet u svemu ovome što je i učiteljica poželela da se poigra i od njihovih radova sam sastavila video klipove uz tekst priča "Veliki i mali Nikola" i "Olovni vojnik". Na taj način smo zajedno napravili nešto drugačije a lepo, i nešto što mogu i drugo sa zadovoljstvom koristiti i uživati  u tome kao što smo i mi.