Постови

Приказују се постови за мај 27, 2018

Пројекат "Упознајте Чачак мој град" 25.5.-27.5.2018.

Слика
О пројекту у "Гласу Опова"

Ана Милошевић

"Dobar dan, dragi moji prijatelji. Kao sto sam Vam i obecao evo nas ponovo na novom druzenju. Drago mi je da je projekat ,,Upoznaj moj grad i njegovu okolinu" koji je zapocet u Cupriji poceo da se realizuje i u drugim gradovima nase lepe zemlje Srbije. Posle upoznavanja Nisa, projekat je nastavio da se siri. Ovoga puta uciteljice Jasminka i Mira odlucile su da nam predstave svoj grad Cacak sa radnim nazivom ,,Upoznaj Cacak-moj grad" i upoznaju sa svim onim po cemu je grad Cacak poznat. Uciteljice su projekat uradile besprekorno sa puno entuzijazma, volje i zelje. Projekat je veoma lepo osmisljen i realizacija samog je bila odlicna.U realizaciji projekta ucestvovalo je devet skola iz osam geadova. Projekat je zanimljiv i po tome sto su ga realizovale dve skole ,,Dragisa Misovic" i ,, Vuk Karadzic". U realizaciji projekta imale su podrsku i pomoc svojih rukovodioca skole, clanova kolektiva, roditelja i prijatelja…

Zanimljive igre za decu (nastavnike)

Слика
Internet je beskrajna mogućnost za igru. Ovako sam se danas igrala :-)GLAGOLI

KORISNI ZVUCI
U zemlji Srbiji32.Сабор учитеља Србије 2018

Слика
Два моја наставна рада, која сам једино и послала ове године, су ушла у избор за електронски зборника.

1.САВРЕМЕНИ НАЧИН ПЛАНИРАЊА ОБРАЗОВНО – ВАСПИТНОГ ПРОЦЕСА
"Недеља моде"
2. ДИДАКТИЧКО СРЕДСТВО, НАСТАВНА СРЕДСТВА
"Игре са сврхом"
Опис следи и надам се да ће вам се допасти :-)

1.
·Тематска недеља је реализована кроз следеће часове :
·Ликовна култура „Обуци луткицу у најлепшу гардеробицу“ ·ЧОС „ Причамо о моди нашег времена“ ·Математика „Модне откривалице“ ·Свет око нас „Разноврсност материјала и њихова употреба“ ·Чувари природе „Од старог-ново. Модна ревија од најлон кеса“ Српски језик „Хајде да направимо дневник: о активностима током „Недеље моде“


·Кроз активности часова ликовне културе, ЧОС-а, математике, света око нас, чувара природе и српског језика, остварени су следећи кораци.
·Ликовна култура- упознавање са модом кроз разне сфере развоја људског друштва, истицање моде у облачењу, истраживање путем садржаја са интернета, посматрање модела. Помоћу рециклажног мате…

Svetski dan deteta 1.6.2018.

Слика
U okviru vannastavnog rada u "Radionici-reciklaonici"učenici su sa svojim najmilijima obeležili vrlo kreativno Svetski dan deteta. Nakon upoznavanja sa istorijskim nastankom lutke i video prikazima -kako od papira možeš napraviti lutku. Đaci su po slobodnom izboru kreirali svoje lutke. Hvala svima što su se sa nama igrali i još jednom kreativno stvarali  i zabavljali:-)

Slede slike:Када ти ученик награду уручи онда она изгледа овако:

Слика
Леп је осећај када након двадесет и више година рада у настави са ђацима доживиш овако лепо виђење и опис. Хвала!
За ново такмичење "КРЕФ"-а у Лесковцу 2018. године

Слика
Лепе ствари треба да се дешавају и подржавају. Поносна сам на моје ђаке и њихов сјајан допринос у реализацији садржаја за прошлогодишњи филм "Како настаје хлеб?"
Зато смо и ове године одлучили да заједно одаберемо тему нашег часа и реализатора. Одлука је пала на реализацију часа физичког васпитања "Полигон спретности". С тим да ће део  реализовати сами а део њихов омиљени тренер АК "Спартак" из Опова.

Од часа сам направила филм. И послала га на такмичење. Било би нескромно да кажем да не очекујемо успех. Јер, ако смо прошле године освојили 2. место на државном нивоу, ваљало би да наставимо у том смеру (тј.међународном) Али, отом-потом!
До тада погледајте наш видео и оставите што више лајкова на You tube -у.

Učešće na 25. tradicionalnoj izložbi likovnih stvaralaca opštine Opovo

Слика
22.maja 2018. ponovo je otvorena u galeriji "Jovan Popović" u Opovu izložba likovnih srvaralaca. Uz kvalitetan dodatak fotografije.
Ove godine poslala sam "Sanjalicu" na izložbu.
Екскурзија ученика до Вршца 29.5.2018.

Слика
Екскурзија је била забавна, ђаци пуни утисака. Лепо је дружити се са другарима из других села наше општине.  Више  о градском музеју у Вршцу.   о манастиру Месић,  о Вршачком брегу и кули,   о Вршцу и легенди о Вршцу,  о Белој Цркви и језерима


Ево и сличица: