19.12.2013.

Lutke

Za našu malu lutkarsku predstavu  ove školske 2013/14. godine  " Princeza Bojana i Mrak" đaci su vrlo uspešno napravili lutke. Ovde su predstavljeni postupci nastanka tih lutaka na koje smo vrlo ponosni :-)

                                  Osnova je (naravno) od papira jer je on najprisutniji materijal.


                        Krpicama obavijamo gotove lutke, vunicu lepimo za kosu, oči su dugmići u foliji.                                     Luke smo pravili u paru, zato su ovako lepe.  Ovo je otac kralj!

                                                               
     Opasni Mrak!


Dobro Svetlo!


Princeza Bojana!


Majka kraljica!

 I jedna kolektivna sličica naše male lutkarske trupe pod nazivom  "BESNE GLISTE" II-3


Priča u slikama

       Znam da mogu naći na internetu i bolje primere, ali sam sebi rekla da ću ovde u mom blogu postavljati samo radove koje sam stvorila sama ili sa svojim đacima. Dakle nema  "prepisivanja", "pozajmljivanja" i "prisvajanja" tuđih radova.

Đaci II-3 su na času srpskog jezika prvo posmatrali sličice, zatim smišljali rečenice za svaku, pravili  "plan priče" i na osnovu toga pričali priču, davali predloge za naslov a  na kraju i obojili ceo rad. Svako od đaka je došao do izražaja. Čas je bio sadržajan, veseo, inspirativan i zabavan.

Jelkice

Motorika, mašta, zabava, čas likovnog vaspitanja II-3.18.12.2013.

Bravo ja :-)

Na osnovu mišljenja Regionalnog društva za tehničko i informatičko obrazovanje u Zrenjaninu i
 Doc. dr Ivana Tasića moj blog http://nadakljajic.blogspot.com/ je osvojio četvrto mesto na nivou Vojvodine. Uzimajući u obzir to što sam "početnik" u ovoj oblasti čini da sam polaskana ovim mestom.
 Jer dobitnici prvog, drugog i trećeg mesta imaju daleko više pregleda (praćenja) i "staža" u ovome.
 Hvala na ukazanoj časti i poverenju! 
Nastaviću i dalje da se "zabavljam" na ovaj način, jer moj blog nije usmeren samo na obrazovanje, već i na sve ono što je sastavni deo mene.

Podaci na ovoj FB strani.
https://www.facebook.com/pages/REGIONALNO-DRU%C5%A0TVO-ZA-TEHNI%C4%8CKO-I-INFORMATI%C4%8CKO-OBRAZOVANJE/254602847948960?fref=ts


16.12.2013.

Papir, papir,...

      Već sam napisala kako volim da se igram sa papirom... :-)
Koleginica mi je poslala sličicu sa slično napravljenim drvetom od novinske hartije. Ja sam ovo drvce takođe napravila od novinske hartije, blago ga obojila, lakirala i dodala mu malo ukrasnih detalja kako bi bilo u skladu praznika koji nam dolaze. Dodala sam cvetiće od glinamola, drvene dugmiće i mašnice od til tračica.  Drvce je visoko oko 40 cm, može da bude jednobojno ili šareno. Postolje sam napravila takođe od umotanih trubica papira, kako bi drvce stabilno stajalo. Grane ne moraju da se umotaju kao na slici, već mogu slobodno da štrče kako bi se na njih mogao kačiti nakit, na primer.Ovo drvce je spremno za poklon.
De kupaž tehnika

   Zadovoljstvo je kada pokušaš da se igraš sa salvetama, glinamolom, bojama,... i kada nešto od toga i liči na nešto :-)

Kutija za nakit sa cvetnim novogodišnjim motivom. 

Privesci od glinamola obrađeni De kupaž tehnikom.