Посета деце и васпитачице из забавишта 23.5.2017




Час: српског језика
Разред и одељење:I-3
Учитељица: Нада Кљајић
Наставна јединица: „ Зец и вук“ Т.Славковић
Тип часа: утврђивање
Метода: рад у пару, групи, индивидуални, фронтални
Циљ и задаци: Развијање самосталности у слободном  изражајном драмском приказу текста. Развијање изражајног говора, пред публиком. Развијање културног понашања према вршњацима и млађима од себе.
Часу су присуствовали гости, деца и васпитачица забавишта.
Уводни део:
Ученици по личном слободном  избору читају по улогама текст Т.Славковића „Зец и вук“ како би се присутни гости на часу  упознали са текстом. Најава наставне јединице.
Главни део:
Ученици првог разреда  у пару (свако бира са ким ће глумити) приказују кроз мали драмски игроказ текст „Зец и вук“ . Публика пажљиво посматра њихову глуму. Након приказаних игроказа, гости заједно са ученицима првог разреда износе своје мишљење о глуми сваког пара, истичући њихов труд, хумор и глумачке склоности. Истичу затим врлине и мане ликова зеца и вука из текста.
Завршни део:
На самом крају часа, ученици првог разреда пишу лепе поруке пријатељства својим друговима из забавишта, а деца из забавишта својим старијим другарима цртају  цртеже пријатељства. Поруке се  затим размењују. Ђаци првог разреда, као што је ред, касније испраћају своје госте.





Коментари