Jubilarni 100 post o saobraćaju


Час ЧОС-а


Ученици III-3 одељења


Учитељ: Нада Кљајић



Тема: Безбедност у саобраћају


       Час је одржан 21.новембра 2014. поводом Светског дана сећања на жртве саобраћаја.  Ученици су пре одржавања овог часа добили тест који су требали да попуне са родитељима.  Тај тест „Лов на благо“ смо изанализирали, закључујући да без обзира који знак постојао на путу од куће до школе и обратно, треба поштовати због наше безбедности. 

       Уводни део часа смо провели у компјутерској сали где смо на видео бим-у одгледали (одиграли) игрицу о саобраћају „Саобраћајко“. При чему смо се подсетили како треба да се понашамо у саобраћају у насељеном месту, ван насељеног места, у граду, при преласку раскрснице, како делимо саобраћајне знаке и каква нам то они правила говоре. 

       Главни део часа је затим одржан у учионици. Ученицима су подељене картице на којима су написана правила понашања у саобраћају деце као пешака (црвеном оловком), деце као бициклиста (црном оловком) и деце као путника (плавом оловком).
На табли су постављени папири на коме су се налазила три натписа : Деца пешаци, деца бициклисти, деца путници.
Ђаци су добили задатак да разврстају картице након неколико усменог читања. Картице су затим прилепили испод датих натписа, формирајући тако пано о саобраћају.  

        Завршног дела часа су ученици цртали саобраћајни знак који је по њиховом мишљењу најважнији у саобраћају. Радове смо поставили заједно са паноом о саобраћају у учионицу као подсетнике.




Коментари