Светски дан детета

Овако смо  обележили Светски дан детета!       20.11.2015. године  у част Светског дана детета, а у склопу већ традиционалне активности нашег забавишта „Шаширијада“ и на позив васпитачице Гордане, ђаци IV-3 одељења ОШ „Д. Обрадовић“ Опово, из  ИО „Олга Петров“ из Баранде су успешно  дали свој допринос, одигравши пред бројном дечијом  публиком нову луткарску представу „Живела реченица!“
Трема је била неизбежна, али су већ истренирани и уиграни ђаци са којима се већ четврту годину ради, маестрално приказали представу и на својствен начин „ оживели“  необичне и маштовите лутке. Представа је као и до сада ауторско дело професора разредне наставе Наде Кљајић из Баранде. Ученици луткари, луткарске групе „Бесне глисте“ су „оживели“ следеће лутке:
Анђела Бећировић - „СРЦЕ“, Марко Влајнић  - „ЈА“, Мирјана Цинцар - „ФРУЛИЦА“ а Ненад Милованов - „ДОБОШ“.
Препуни утисака након дугог и подстицајног аплауза, млади глумци луткари су пресрећно одлучили да свако следеће извођење представе буде боље од претходног. Преостало је само још „дотеривање“ адекватније сценографије и коначан наступ на Регионалном такмичењу у фебруару 2016.  године у Панчеву. 

Слике следе:

Шешири за "ШЕШИРИЈАДУ"

Спремни за луткарску представу

ПАЖЊА! Почињемо!

Иза сцене

Представа у току

...и концентрација на нивоу :-)

Пажња максимална
Луткари групе "Бесне глисте" с лева на десно: Анђела, Марко, Мирјана и Ненад

Кратак текст о овом дешавању је објављен у ПП-у "Дежурно око" од 26.11. 2015. 

 

Коментари