Humanitarno-ekološka nedelja u III-3 oktobar 2018.

Projekti su zanimljive aktivnosti i rado ih osmišljavam i sprovodim u delo sa mojim malim đacima. Mislim da se tokom takvog načina nastavnog i vannastvanog rada učenici lakše podstiču i inspirišu . Do sada sam samo sa ovom generacijom u proseku po školskoj godini radila po 3-4 projekta ( uglavnom našeg autorskog), a da ne spominjem rad sa prethodnim generacijama. Od svakog projekta svi dobijamo benefite i nemerljiv osećaj zadovojstva. Bude mi žao, kada vidim kako se nastavnici "primoravaju" da ih rade po svaku cenu....a taj način rada mora da bude sastavni deo kreativnog i spontanog dela stvaralaštva tokom kojeg će đaci na igrolik i jednostavan način otkrivati svet oko sebe.
Primećujem kako je veliki broj ljudi postao sebičan, tvrd, bezosećajan, spreman da uvredi, opovrgne tuđu vrednost, ili samo prisustvo, gde se ne trpi i ne poštuje ništa i niko. Samoživost je postala važan deo demokratije. A to joj nikako nije u opisu. Svet nije sazreo za takvo društveno uređenje-previše je besa i nezadovoljstva sobom i drugima. A odražava se svuda-među ljudima najviše ali i u umetnosti je ima, medijima, na ulicama, prevoznim sredstvima, javnim mestima,...ma svuda.

Ovim projektima se trudim da u đacima usadim nešto lepo, dobro i plemenito.
Humanitarno-ekološka nedelja je lepo protekla i kroz njene aktivnosti đaci su novo naučili ali i staro znanje utvrdili. Ova nedelja se najviše oslonila na vaspitni značaj što čini njen doprinos još većim u razvoju malih a velikih budućih ličnosti.

Evo video zapisa.





Коментари