Promocija Kreaktivne knjige za decu "Hajde da se igramo!" u Novom Sadu

Креактивна књига „Хајде да се играмо!“ аутора Н. Кљајић, је успешно представљена ђацима ОШ „Бранко Радичевић“ у Новосадском дечијем  културном центру у Новом Саду 2.3.2022. У одличној сарадњи са Слободанком Бобом Угреновић, Јеленом Допуђ, учитељицама из напоменуте школе.

 Ово ново дружење са децом, је такође веома значајно у низу даљег промовисања јединствене и другачије књиге.

Шта су то ученици могли да сазнају на овој промоцији?

Креактивна књигаХајде да се играмо!“- је састављена из два дела. Први део описује догађаје у необичној (обичној) школи, а други чини, песничку креативну везу са првим делом. Књига је оригиналан позив за сву децу, да се забаве, маштају, поиграју и неосетно нешто науче, да се подсете, да упореде, истакну, оплемене или освесте.

Књига је рефлективно настала под утицајем наставног и ваннаставног рада са ђацима у школи. Она чини да се неке, на изглед, неважне људске (међуљудске) особине побуде и учврсте у најранијем добу.

Забавну књигу сви воле и желе, јер се кроз њен другачији и интересантнији садржај  деци омогућава да лако разумеју и себе и друге. Она се кроз садржај књиге, уче стрпљењу, развијајући пажњу и доследност, као и другим позитивним квалитетним особинама.

Садржај књиге у првом делу открива ток необичне (обичне) приче, које потпирују машту и наводи децу да у њој препознају себе, своје другове као и особе из свог окружења. Деца постају коаутори у књизи због реализовања забавних захтева тзв. „изазова“ у виду илустрација, речи или реченица.

Кроз "креактиван" рад на овој књизи, деца ће схватити и научити да поштују свој и туђи рад, оригиналност, идеју, потребу за доказивањем, као и изазов и успех, под условом да их решавају промишљањем као и разменом мишљења са својим друговима (родитељима, наставницима,.…)

У другом делу књиге налазе се забавне, поучне и песме за размишљање. Неколико вредних и талентованих учитељица је обогатило и оплеменило неколицину од тих песама, својим илустрацијама.  Што поручује читаоцу, коаутору књиге, да је корисно и пожељно сарађивати током стваралаштва и са другима, током рада или игре, али и да свакако може  уочити и лепоту у различитим илустрацијама. Наравно, у овом делу књиге, нису све песме илустроване, јер је потребно да се идеја о илустровању и даље настави.

На крају књиге, аутор захтева оцену, од деце за свој креативни рад.

Напомена: Важно је истаћи, да ова Креактивна књига може помоћи учитељима (или васпитачима) током реализовања часова одељењског старешине, као допуна редовној настави, раду у боравку, раду под ИОП-ом и слично.

Важно: Као и током свих претходних промоција и ова је садржала мали изазов (истраживање) за децу, које ће аутору књиге омогућити даље усмерење у раду. 
















Коментари