Nova knjiga za decu- radni priručnik- "BUKVAR VEŠTINA I VRLINA"

 

😊
"Bukvar veština i vrlina" BVV
💎💎💎💎💎
Kreativno-stručan projekat realizovan sa dragom koleginicom učiteljicom Десанка Ристић
💎 Stručno mišljenje o ovoj dečijoj knjizi su napisale naše tri sjajne koleginice:
💎 #Мирјана Т. Лазаревић i
💎#Dijana Malidža
💎Kroz sadržaj ove knjige, svako dete (od 5-6 godina do 11) može naučiti da zašije dugme, spremi neko jednostavno jelo, očisti i složi obuću, ...može naučiti i kako da organizuje svoje vreme, kako da se ponaša u gostima, u autobusu, bioskopu,...kako da neguje cveće, reciklira i kreativno se zabavi.
💎Ilustracije u knjizi su radili đaci moje koleginice Dese uz dodatak jednostavnih crteža, koji mogu da se dodatno uređuju.
💎Bukvar je radnog karaktera, što znači da će svako dete sa uživanjem po ovoj zabavnoj knjizi moći da crta, boji, piše, da uz nju uči, da tekstove i nova saznanja upoređuje...
💎Desa i ja, toplo preporučujemo ovu dečiju knjigu pod nazivom "Bukvar veština i vrlina" svim našim kolegama učiteljima i učiteljicama za rad sa đacima.






Stručna mišljenja koleginica:

Браво, Надо! Прочитала сам је у једном даху. Баш сам одушевљена и идејом и реализацијом. Веома поучна књига која на изузетно занимљив начин учи децу правим животним вредностима. Кроз песмице, поучне приче и илустрације, одлучују се саопштавају најважније врлине и вештине које треба да савладају. Ова књига подстиче и размишљање и креативност код деце. Допада ми се што кроз целу књигу деца имају активно учешће, било да боје, пишу или праве неке предмете. Једна од оних ретких књига коју би требало свако дете да прочита и има у својој кућној библиотеци. Једва чекам да изађе из штампе!

Не престајеш да ме одушевљаваш.

Јелена Драгић Професор српског језика и књижевности


сАли,

дивна пера наших учитељица Десанке и Наде на оригиналан начин деци помажу да врлине и вештине пронађу. Јер, свако дете је чист извор лепоте, разноразних врлина и вештина које помоћу овог дивног Буквара причају дивне приче и певају сјајне песме.

Ако мислите да рецепт за ваше омиљено јело не постоји, отворите ову дивну књигу и одмах почните са читањем. Уживаћете у дивној авантури наизглед досадне свакодневице..."

Дијана Малиџа Професор разредне наставе

Мирјана Т. Лазаревић

ОСВРТ НА КЊИГУ

Занимљива и необична књига која отвара дјетету свијет у који стиже већ првим корацима.

Упућује га кроз стихове на „ситнице“ свакодневне, које ће, научи ли пјесму, запамтити за цио живот. Правила су често преозбиљна и тешка, понекад изазивају и дозу отпора и ината, али исказана кроз стихове и цртеж, причу и разговор, су занимљива, воде дијете лагано, кроз игру, дајући му довољно времена да само уочи, научи, примијени. На такав начин дијете стиче неопходно самопоуздање, стрпљење , подстиче креативност, машту и таленат. Бојењеми додавањем детаља на цртеж развија фину моторику, упознаје свијет боја, креира, радује се. Шта једно ушивено дугме на примјер, може покренути у дјечјој глави? Маштовити примјери воде дијете у свијет стицања вјештина и развијања врлина, наводи на сагледавање свијета око себе иначина како да утиче да буде бољи и љепши.

Књига по мјери дјетета, која и одраслима даје лијепу поуку да „лијепа ријеч и гвоздена врата отвара“.

Коментари