6. књижевно сусретање у Баранди "Књижевно вече за наду

 

Ј Традиционално 6. књижевно дружење  под називом „Књижевно вече за наду“ се одржало 3.12.2022. После паузе од три године због актуелне короне. Манифестацију сам назвала "Књижевно вече за наду" и тако само искористила  значење имена која носим не би ли нас све на тај начин подсетила на основне вредности које изгледа често заборављамо, јер се (ваљда) подразумевају, уз наду да их не заборављамо више, већ да их вратимо на своје припадаће место.

То су све. једноставне а преко потребне људске вредности као подршка, сарадња, поштовање, јединство, емпатија, уважавање, несебичност, толеранција,... 

 На традиционалној културној манифестацији су као и до сада стихове управо таквих порука говорили, моји драги пријатељи из Удружења параплегичара и квадриплегичара из Опова Упик Опово Опово са седиштем у Баранди, Момир Миодраг , Снежана Николић , Драгиша, Сава Лазин ,Томислав Говедарица,... њиховим учешћем смо такође обележили и Дан особа са инвалидитетом. 

 Моји драги другари Драган Петковић и Миливоје Јовановић говорили су своје богате стихове проткане болом, тугом, срећом, носталгијом... 

 Овом скупу се својим реалистичним стиховима представила и бака Бисерка из Баранде. Која нас је подсетила да године никако не смеју бити препрека ка стваралаштву. 

 Цео догађај као и наше емоције, мој је цењени, несебични колега и изузетни музичар Дорел Маријану уз свог пријатеља Зорана Иве, додатно обогатио маестралним звуцима панове фруле и гитаром.  

Захвална сам свима! 

 И драгим учесницима и поштованим посетиоцима. 

Заједно смо нанизали још један блистави бисер у бескрајној племенитој огрлици човекољубља.  Хвала свима који су сликали дешавање.

















Коментари